آخرین بروزرسانی در 5 آذر 1403 توسط آی بیمه
یکی از موضوعات جالب در حوزه بیمه، بروز حوادثی است که در اثر سهل انگاری مسافر رخ داده است. معمولا این موضوع زمانی مطرح میشود که مسافر، به هر دلیلی، باعث بروز خسارت شده باشد؛ اما مشخص نیست، چه کسی باید این خسارت را جبران کند. برای پاسخ به این سوال و موارد مربوط به آن تا انتها همراه ما باشید.
آیا در حوادث رانندگی میتوان از مسافر خسارت دریافت کرد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، در حوادث رانندگی، تحت هر شرایطی راننده بهعنوان مقصر شناخته میشود و باید خسارت وارد شده به فرد یا خودرویی که با او تصادف کرده است را بپردازد؛ حتی اگر مسافر، منجر به ایجاد تصادف شده باشد.
اینجاست که ضرورت بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه مشخص میشود. در چنین مواقعی بیمه شخص ثالث به کمک راننده مقصر رفته و کلیه خسارات وارد شده به اشخاص ثالث در حادثه تصادف را جبران میکند و بیمه بدنه هم خسارات وارد شده به خودروی راننده مقصر را پرداخت میکند.
چطور مسافران باعث ایجاد حوادث رانندگی میشوند؟
درست است که مسافران به طور مستقیم هدایتکننده وسیله نقلیه نیستند؛ اما ممکن است عامل ایجاد کننده حوادث رانندگی باشند.
یکی از دلایل مهم این است که برخی مسافران با رفتارهای غیرمسئولانه و حواسپرتی میتوانند راننده را دچار انحراف کنند. برای مثال، صحبت کردن بیش از حد یا بلند با راننده، استفاده از نورهای چشمکزن یا گوشی موبایل و حتی شوخیهای نا به جا میتواند تمرکز راننده را به هم بزند و باعث بروز حادثه شود.
همچنین گاهی اوقات برخی مسافران با تحریک و فشار به راننده برای حرکت سریعتر یا انجام حرکات خطرناک، نقش غیرمستقیمی در بروز حادثه ایفا میکنند. در چنین شرایطی اگر راننده، به درخواست مسافر، سرعت را افزایش داده یا از قوانین عبور و مرور تخطی کند و باعث تصادف شود، راننده به عنوان مقصر شناخته میشود.
باز گذاشتن درب خودرو توسط مسافر میتواند عامل خطرناکی در حوادث رانندگی باشد. این کار، به ویژه در شرایطی که خودرو در حال حرکت یا توقف لحظهای در مسیرهای پرتردد است، ممکن است باعث برخورد خودروهای دیگر یا عابران پیاده با درب باز شده و ایجاد حادثه کند.
عدم توجه مسافر به بسته بودن درب خودرو قبل از پیاده شدن، یکی از عللی است که در وقوع تصادفات ناگهانی و غیرقابل پیشبینی مؤثر است.
گاهی اوقات، مسافران بدون دقت به شرایط اطراف و نگاه به عقب، اقدام به باز کردن ناگهانی درب خودرو میکنند؛ این رفتار میتواند منجر به برخورد دوچرخهسواران، موتورسواران یا حتی خودروهای عبوری با درب خودرو شود.
در صورت تصادف با درب باز خودرو چه کسی مقصر است؟
یکی از شایعترین مواردی که مسافران منجر به ایجاد تصادف میشوند، باز کردن ناگهانی یا باز گذاشتن درب خودروهاست؛ اما به این نکته توجه داشته باشید، در صورت مقصر بودن مسافر، جبران خسارت برعهده راننده خودرو یا صاحب بیمه شخص ثالث است.
- اگر خودرو، سمت چپ خیابان پارک کرده باشد و مسافر به طور ناگهانی درب خودرو را باز کند، در چنین موقعیتی، خودرویی که در پارک قرار دارد، به عنوان مقصر شناخته میشود و مسئولیت جبران خسارت تصادف با صاحب بیمهنامه شخص ثالث خودرو است.
- اگر مسافر در زمان پیادهشدن از در سمت راست به خودرو یا موتور برخورد کند و منجر به تصادف و حتی آسیبزدن به موتور یا خودرویی دیگر شده باشد؛ باز هم راننده مقصر است. زیرا راننده نباید مسافر را در چنین نقطهای پیاده کند. بهترین مکان برای پیاده کردن مسافران، کنار خیابان یا در ایستگاه است.
بررسی اهمیت بیمه شخص ثالث در حوادث رانندگی که مسافر مقصر است
بیمه شخص ثالث نقش بسیار مهمی در پوشش خسارات و تأمین مالی خسارتهای ناشی از حوادث رانندگی دارد، حتی در مواردی که مسافر مقصر است. هنگامی که مسافر به دلیل رفتارهای نامناسب یا خطاهای خود، مانند باز کردن ناگهانی درب خودرو، باعث بروز حادثه میشود، بیمه شخص ثالث میتواند کمک شایانی در پوشش هزینههای ناشی از این خسارتها کند و بار مالی را از دوش راننده که به عنوان مقصر اصلی شناخته میشود، بردارد. اینجاست که به علت اجباری بودن بیمه شخص ثالث برای تمام دارندگان وسایل نقلیه و بهویژه رانندگان تاکسی پی میبریم.
بیمه شخص ثالث علاوه بر کاهش هزینههای مالی، به جلوگیری از درگیریهای حقوقی میان طرفین نیز کمک میکند. در حوادثی که مسافر مقصر باشد، ممکن است طرف مقابل درخواست جبران خسارت داشته باشد. در این شرایط، داشتن بیمه شخص ثالث میتواند از وارد شدن راننده یا مسافر به مسائل حقوقی پیچیده جلوگیری کرده و جبران خسارتها به سرعت انجام شود. در نهایت، بیمه شخص ثالث نوعی حمایت مالی و قانونی برای همه افرادی است که به نوعی در حادثه دخیل هستند و امنیت مالی و آرامش خاطر را در حوادث رانندگی به ارمغان میآورد.
سخن آخر
در این مقاله پی بردیم که در صورت مقصر بودن مسافر، باز هم راننده باید خسارت وارد شده را پرداخت کند و با این وجود، به اهمیت بیمه شخص ثالث برای جبران خسارات مالی و جانی در حوادث رانندگی پی بردیم. برای خرید بیمه شخص ثالث میتوانید از طریق آیبیمه اقدام کنید.
با خرید آنلاین بیمه از آیبیمه میتوانید همه شرکتهای بیمهکننده و پوششها را با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت بهترین نوع بیمه را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید.
سوالات متداول
آیا مسافر مقصر باید خسارت پرداخت کند؟
پاسخ به این پرسش منفی است. در واقع، پرداخت خسارت تصادف شکلگرفته همیشه بهعهده راننده است. زمانی که یک راننده با فرد یا خودرویی دیگر تصادف میکند، باید هزینههای بهبارآمده را بپردازد.
در چه شرایطی مسافر منجر به ایجاد حادثه میشود؟
در صورت باز کردن ناگهانی درب خودرو، پرت کردن حواس راننده یا درخواست تخلفات رانندگی و افزایش سرعت راننده