سقف خسارت بدون کروکی 1403

زمان مطالعه: 6 دقیقه

آخرین بروزرسانی در 6 دی 1403 توسط آی بیمه

دریافت خسارت از بیمه بدون نیاز به کروکی، یکی از موضوعات مهم در دنیای بیمه است که می‌تواند فرآیند تسویه خسارت را برای بیمه‌گزاران سریع‌تر و ساده‌تر کند. در این حالت، بیمه‌گزار می‌تواند با ارایه مدارک و شواهد مناسب، بدون نیاز به کروکی پلیس، درخواست خسارت خود را ثبت کند و سریع‌تر به نتیجه برسد. این امکان به ویژه در شرایطی که وقوع حادثه در مکانی دورافتاده یا بدون حضور پلیس رخ داده باشد، بسیار کاربردی است. در این مقاله، مراحل و نکات مهم برای دریافت خسارت بیمه بدون داشتن کروکی را  بررسی می‌کنیم.

کروکی چیست؟

کروکی تصادف، نقشه‌ای است که توسط مأمور پلیس راهنمایی و رانندگی یا افسر کارشناس تصادفات برای ثبت جزئیات یک حادثه رانندگی تهیه می‌شود. این نقشه شامل اطلاعات دقیق از محل حادثه، وضعیت خودروها، جهت حرکت، محل برخورد و شرایط محیطی است. کروکی به‌عنوان سندی رسمی در بررسی مسئولیت طرفین تصادف و پرداخت خسارت توسط بیمه مورد استفاده قرار می‌گیرد. کروکی در بسیاری از موارد اجباری نیست؛ اما در حوادث جدی یا مواردی که اختلاف نظر وجود دارد، ضرورت دارد. داشتن کروکی به شما کمک می‌کند تا مستندات معتبر برای ارزیابی حادثه داشته باشید

کروکی‌ها به طور کلی به دو دسته سازشی و غیر سازشی تقسیم‌بندی می‌شوند.

در کروکی‌های سازشی، طرفین حادثه درباره تقصیر و خسارت توافق دارند و نیازی به مراجعه به مراجع قضایی نیست. کروکی‌های غیر سازشی، در صورت بروز اختلاف یا حوادث پیچیده، برای ارائه به دادگاه یا بیمه تهیه می‌شود.

در هر کروکی موارد زیر در نظر گرفته می‌شود.

جزئیات محل حادثه: مکان دقیق وقوع حادثه با ذکر خیابان‌ها، چهارراه‌ها یا تقاطع‌ها 

وضعیت خودروها: موقعیت خودروها در لحظه برخورد، جهت حرکت و محل توقف آن‌ها.

مشخصات طرفین: اطلاعات مربوط به رانندگان، شماره پلاک خودروها و بیمه‌نامه‌ها.

علائم محیطی: نشانه‌های مربوط به چراغ‌های راهنمایی، تابلوها، خط‌کشی‌ها، یا سایر عوامل محیطی مؤثر در حادثه.

توضیحات مأمور: شرح کوتاهی از دلیل وقوع تصادف و تشخیص اولیه مقصر (در صورت امکان)

بیمه در چه مواردی بدون کروکی خسارت پرداخت نمی‌کند؟

در این تصادف‌ها باید کروکی را به صورت سازشی یا غیر سازشی به شرکت بیمه تحویل دهید تا خسارت دریافت کنید.

  • تصادف با خودروهای نظامی، سنگین (کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و…)، موتورسیکلت و تصادف‌های زنجیره‌ای و برخورد چند خودرو به یکدیگر
  • گواهینامه یا بیمه‌ نامه نداشتن یکی از طرفین تصادف
  • تصادف با فرد مسافر
  • تصادف به دلیل عدم توقف در چراغ قرمز، دنده عقب رفتن خودرو و شاخ به شاخ شدن خودروها
  • برخورد خودرو با اشیای ثابت مثل گاردریل و درخت
  • فاصله افتادن بین تمدید بیمه ‌نامه شخص ثالث امسال و سال گذشته
  • گذشتن کم‌تر از ۲۰ روز از شروع بیمه نامه شخص ثالث
  • زخمی ‌شدن یا فوت در تصادف
  • تصادف برای بار دوم در طول مدت بیمه‌‌نامه
  • نامعلوم بودن دلیل تصادف
  • خسارت‌های مالی بیشتر از ۴۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳
  • تصادف با عابر پیاده

شرایط دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث بدون نیاز به کروکی 

دریافت خسارت از بیمه بدون کروکی تنها تحت شرایط خاصی امکان‌پذیر است که به نوع بیمه‌نامه و قوانین شرکت بیمه بستگی دارد. در اینجا به مهم‌ترین شرایط عمومی اشاره می‌کنیم:

خسارت جزئی باشد

اگر حادثه منجر به خسارت مالی کم یا جزئی شده باشد (مانند خراش یا آسیب جزئی به بدنه خودرو)، معمولا نیازی به کروکی پلیس نیست. سقف خسارت بدون کروکی بیمه ثالث و بیمه بدنه برای هر سال بستگی به مقدار دیه تعیین شده آن سال دارد. 

شرکت‌های بیمه‌کننده، تنها 2.5 درصد یا یک چهلم مبلغ دیه در ماه‌های حرام‌ را به‌عنوان سقف خسارت پرداخت بدون کروکی تعیین می‌کنند؛ بنابراین در سال 140۳ برای گرفتن خسار‌ت‌های کمتر از 40 میلیون تومان نیازی به گرفتن کروکی نداریم.

طرفین حادثه توافق داشته باشند

در صورتی که دو طرف حادثه مقصر بودن و خسارت وارده را بپذیرند و در این مورد اختلافی وجود نداشته باشد، امکان دریافت خسارت بدون کروکی وجود دارد. در واقع به این نوع تصادف، مرضی الطرفین گفته می‌شود؛ البته برای بروز مشکلات بعدی و پیشگیری از احتمال پشیمان شدن راننده مقصر، بهتر است، بعد از تصادف با پلیس راهنمایی و رانندگی تماس بگیرید تا در صورت نیاز بتوانید، شرایط را اثبات کنید.

آسیب ‌دیدگی جانی رخ نداده باشد

اگر حادثه منجر به خسارت جانی (جراحت یا فوت) شده باشد، حضور پلیس و تهیه کروکی ضروری است.

ارائه مدارک معتبر

برای اثبات حادثه و تشكيل پرونده خسارت مالی شخص ثالث بدون کروکی، ارائه مدارک زیر به شرکت بیمه‌کننده الزامی است.

  • اصل و كپی مدارک مقصر و زيان‌‌ديده يا زيان‌‌ديدگان حادثه (گواهينامه، كارت ملی)
  • اصل و كپی كارت مشخصات خودروی مقصر و زيان‌ديده
  • اصل و كپی بيمه‌نامه معتبر و پیوسته شخص ثالث خودروی مقصر و زيان‌‌ديده 
  • داشتن شماره بیمه‌نامه ماشین مقصر 

شرایط پرداخت خسارت بیمه بدنه بدون کروکی

در سال 1403، دارندگان بیمه بدنه خودرو می‌توانند خسارت‌های کمتر از 40 میلیون تومان را بدون نیاز به کروکی دریافت کنند؛ البته این امکان تنها در صورتی وجود دارد که تصادف جزو موارد خاص یا حوادث پیچیده نباشد. همچنین، بیمه‌گزار در مدت اعتبار بیمه‌نامه بدنه تنها یک بار و تا سقف تعیین‌شده می‌تواند از این مزیت استفاده کند.

بیمه بدنه خودرو، چه راننده مقصر باشد و چه نباشد، خسارت وارده به خودرو را تا سقف مشخصی که در بیمه‌نامه تعیین شده است، پوشش می‌دهد؛ اما گاهی در شرایط شلوغی و استرس پس از تصادف، گرفتن کروکی از افسر پلیس ممکن نیست. در چنین مواقعی، شرکت‌های بیمه با رعایت برخی شرایط، هزینه‌های بازسازی خسارت بدنه خودرو را پرداخت می‌کنند.

برای دریافت خسارت بدون کروکی، وجود شرایطی مانند داشتن بیمه‌نامه معتبر برای هر دو خودرو، دارا بودن گواهینامه مجاز رانندگی برای رانندگان، نبود اختلاف بین طرفین و عدم وقوع خسارت جانی الزامی است. اگر این شرایط برقرار باشد، بیمه‌گزار می‌تواند بدون کروکی از خدمات بیمه بدنه استفاده کند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت شامل کارت خودرو، گواهینامه، کارت ملی، سند خودرو (در صورت نیاز)، بیمه‌نامه شخص ثالث و بیمه‌نامه بدنه است. با ارائه این مدارک به واحد خسارت شرکت بیمه و تشکیل پرونده، کارشناسان بیمه میزان خسارت را تعیین کرده و مبلغ آن را به بیمه‌گزار پرداخت می‌کنند.

نکاتی مهم برای دریافت خسارت بدون کروکی از شرکت بیمه ‌کننده 

برای دریافت خسارت از شرکت بیمه‌کننده بدون کروکی به این نکات توجه ویژه داشته باشید. 

  • برای کاهش مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث، بهتر است، از صحنه تصادف عکس بگیرید و مدارک شناسایی و شماره بیمه راننده مقصر را داشته باشید.
  • باید هر دو راننده (مقصر و زیان‌دیده)، با در دست داشتن بیمه شخص ثالث، به شعبه پرداخت خسارت بیمه‌گزار خود مراجعه کنند. پس از تکمیل فرم اعلام خسارت توسط طرفین حادثه، کارشناس شرکت‌های بیمه طرف قرارداد، خودروها را بازدید می‌کند تا میزان خسارت آن‌ها مشخص شود.
  • برای تشکیل پرونده دریافت خسارت بدون کروکی بیمه ثالث، هر دو راننده مقصر و زیان‌دیده درگیر می‌شوند؛ بنابراین اگر هرکدام از طرفین به‌هردلیلی حاضر به مراجعه به شرکت بیمه نبود، باید برای دریافت خسارت کروکی دریافت کنید.
  • برای دریافت خسارت بدون کروکی باید حداکثر 5 روز بعد از وقوع حادثه به شرکت بیمه مراجعه و فرم‌های درخواست دریافت خسارت را پر کنید. بعد از 5 روز، شرکت بیمه تعهدی درقبال پرداخت هزینه‌های خسارت ندارد.
  • اگر افسر حاضر در محل کروکی نکشید؛ ولی بیمه‌گذار از شما برگه کروکی درخواست کرد، باید به همان افسر مراجعه کرده و برگه کروکی و گزارش حادثه را دریافت کنید.

سخن آخر

دریافت خسارت از بیمه بدون کروکی، راهکاری است که می‌تواند فرآیند جبران خسارت را ساده‌تر و سریع‌تر کند، به شرط آنکه شرایط لازم و مدارک مورد نیاز را به‌درستی رعایت کنید. اما نکته کلیدی این است که بیمه‌نامه‌ای را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با نیازها و شرایط شما داشته باشد. آی‌بیمه با ارائه مشاوره دقیق و دسترسی آسان به بهترین شرکت‌های بیمه، این اطمینان را به شما می‌دهد که در زمان وقوع حادثه، بیمه‌ای مطمئن و کارآمد در اختیار داشته باشید. پس با انتخاب هوشمندانه از آی‌بیمه، آرامش خاطر را پیش از هر اتفاقی تجربه کنید.

سوالات متداول

تحت چه شرایطی می‌توان از بیمه شخص ثالث بدون کروکی خسارت گرفت؟

اگر فرد مقصر و زیان دیده هر دو راضی باشند، خسارت جانی رخ نداده باشد، خسارت وارد شده کمتر از 40 میلیون تومان باشد و هر دو ماشین در زمان تصادف بیمه‌نامه معتبر داشته باشند.

مدارک لازم برای گرفتن خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث چیست؟

مدارک مورد نیاز برای گرفتن خسارت عبارتند از: اصل و كپی مدارک مقصر و زيان‌‌ديده يا زيان‌‌ديدگان حادثه (گواهينامه، كارت ملی)، اصل و كپی كارت مشخصات خودروی مقصر و زيان‌ديده، اصل و كپی بيمه‌نامه معتبر و پیوسته شخص ثالث خودروی مقصر و زيان‌‌ديده و داشتن شماره بیمه‌نامه ماشین مقصر 

 سقف خسارت بدون کروکی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

سقف خسارت بدون کروکی یک چهلم مبلغ دیه در ماه‌های حرام بوده و  برای سال ۱۴۰۳، برای خسارت‌های کمتر از ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود.

آخرین مقالات منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

محل تبلیغات شما