اقدامات لازم  قبل و بعد از سرقت گوشی

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آخرین بروزرسانی در 8 اسفند 1402 توسط آی بیمه

اقدامات پیشگیرانه و راهکارهای عملی در مواجهه با سرقت گوشی

در دنیای امروز، گوشی‌های موبایل به ابزاری حیاتی در زندگی بشر تبدیل شده‌اند. از برقراری ارتباط و سرگرمی گرفته تا امور بانکی و شغلی، وابستگی روزافزون انسان به این ابزارهای هوشمند، انکارناپذیر است.

اما این وابستگی، گاه با چالشی ناخوشایند به نام “سرقت گوشی” همراه می‌شود. تجربه تلخ سرقت گوشی، نه تنها ضرر مالی به همراه دارد، بلکه می‌تواند منجر به از دست رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه، و حتی سوءاستفاده‌های جبران‌ناپذیر شود.

آگاهی از اقدامات لازم قبل و بعد از سرقت گوشی، گامی کلیدی در پیشگیری از بروز این اتفاق ناگوار و کاهش پیامدهای منفی آن است.

در این محتوا، به بررسی گام‌های پیشگیرانه و راهکارهای عملی پس از سرقت گوشی خواهیم پرداخت تا خوانندگان گرامی در صورت مواجهه با این مشکل، با آرامش و آگاهی کامل عمل کنند.

در ادامه، به این پرسش‌ها پاسخ خواهیم داد:

  • چه اقداماتی می‌توان برای پیشگیری از سرقت گوشی انجام داد؟
  • در صورت سرقت گوشی، چه مراحلی را باید برای ردیابی و بازگرداندن آن طی کرد؟
  • چگونه می‌توان از اطلاعات شخصی خود در گوشی سرقتی محافظت کرد؟

با رعایت نکات ساده و پیشگیرانه، و آگاهی از اقدامات لازم پس از سرقت، می‌توان از گم شدن این دستیار گران‌بها و پیامدهای ناخوشایند آن جلوگیری کرد.

این محتوا برای چه کسانی مفید است؟

  • کلیه کاربران گوشی‌های موبایل
  • والدین و سرپرستان
  • مسئولان IT در سازمان‌ها و شرکت‌ها

با مطالعه این محتوا، مخاطبان گرامی قادر خواهند بود:

  • اقدامات لازم برای پیشگیری از سرقت گوشی را به درستی انجام دهند.
  • در صورت سرقت گوشی، گام‌های صحیح را برای ردیابی و بازگرداندن آن بردارند.
  • از اطلاعات شخصی خود در گوشی سرقتی محافظت کنند.

نکاتی برای جلوگیری از به‌سرقت رفتن تلفن همراه

  • سعی کنید تا جایی که امکان دارد، از تلفن همراه در محیط‌های شلوغ و پرتردد استفاده نکنید؛ زیرا بسیاری از سرقت‌ها در فضای باز و حین استفاده از گوشی اتفاق می‌افتد. برای پیشگیری از این اتفاقات، می‌توانید از حلقه‌های نگهدارنده یا همان پاپ سوکت استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از سرقت گوشی، از هندزفری در حین مکالمه استفاده کنید. با این کار می‌توانید بدون این‌که نیاز باشد، گوشی را از جیب‌تان خارج کنید، موسیقی گوش دهید و با خیال راحت صحبت کنید.
  • سارقین همیشه در کمین شما هستند؛ حتی زمانی که داخل ماشین هستید و با خیالی راحت از تلفن همراه‌تان استفاده می‌کنید. در چنین شرایطی برای استفاده از موبایل، توصیه می‌شود، شیشه ها را بالا کشیده و درب ها را قفل کنید و یا حین مکالمه، گوشی را به سمتی بگیرید که مجاور شیشه اتومبیل نباشد.
  • از قرار دادن گوشی در جیب پشت شلوار خودداری کنید. بهتر است گوشی را در جیب جلوی شلوار یا کت قرار دهید و در صورت استفاده از کیف هم، تلفن همراه‌تان را داخل محفظه اصلی قرار دهید.

نکاتی برای زودتر پیدا شدن تلفن همراه

گاهی اوقات با رعایت تمام موارد، باز هم موبایل‌مان را می‌دزدند. این‌جاست که، با آینده‌نگری قبل از سرقت می‌توان جلوی اتفافات بدتر را گرفت. اقدامات زیر به ما کمک می‌کنند تا توسط مراجع قانونی، هرچه سریع‌تر تلفن همراه‌مان را پیدا کنیم.

  • گوشی جدید خود را بلافاصله بعد از خرید، در سامانه همتا ثبت کنید. با وارد کردن کد IMEI دستگاه با خط خود، گوشی با نام مالک خط، در سامانه ثبت می‌شود و خدمات اپراتورها را، با سیم کارتی دیگر، نمی‌توان دریافت کرد.
  • انتخاب یک رمز عبور مناسب و قوی برای گوشی، باعث می‌شود تا اشخاص به‌راحتی نتوانند از قفل نمایشگر دستگاه عبور کنند و به محتوای گوشی دسترسی پیدا کنند.
  • فعال کردن پین سیم کارت، باعث می شود تا دستگاه ، با هر بار خاموش و روشن شدن، نیاز به وارد کردن کد پین داشته باشد. زیرا در غیر این صورت دستگاه شما بوت نمی‌شود و برای دیگران، قابل استفاده نیست.
  • بعد از سرقت گوشی، باید بلافاصله، از طریق کدIMEI در سامانه همیاب برای مسدود کردن دستگاه و اعلام سرقت اقدام کنید. بنابراین در حفظ جعبه و فاکتور گوشی کوشا باشید و این شناسه را در جایی یادداشت کنید.
  • با استفاده از سرویس «پوشه‌ی امن» سامسونگ (Secure Folder) یا قابلیت Locked Folder گوگل فوتوز ، می‌توانید تصاویر، ویدیو یا فایل‌های خود را درون یک پوشه رمزدار نگهداری کنید. در این صورت دیگر سارقین نمی‌توانند، به‌راحتی به اطلاعات گوشی دسترسی پیدا کنند.
  • فعال کردن قابلیت‌ Find My iPhone ، در گوشی‌های اندروید و IOS ، باعث می شود دستگاه دزدیده شده، سریع‌تر پیدا شود.با فعال کردن این گزینه، می‌توانید گوشی را هنگام اتصال به اینترنت، از طریق حساب Gmail ردیابی کنید و از راه دور قفل گوشی و اطلاعات روی آن را پاک کنید.

تمام موارد ذکر شده، زمانی موثر است که برای ردیابی قانونی گوشی به سامانه همیاب۲۴ مراجعه کنید و در این سامانه  اطلاعات تلفن همراه‌تان را وارد کنید.

بیمه موبایل

خرید بیمه سرقت موبایل، مطمئن‌ترین کاری است که افراد برای جبران خسارت ناشی از سرقت انجام می‌دهند. بیمه موبایل، شاید جلوی سرقت تلفن همراه‌تان را نگیرد، اما به وسیله آن می‌توان به‌جای موبایل از دست‌رفته یک گوشی نو گرفت.

شرکت‌های بیمه برای پوشش سرقت، طرح‌هایی برای سرقت ناگهانی، قاپ‌زنی و زورگیری ارائه می‌دهند و معمولا به صورت زیر تقسیم‌بندی می‌شوند.

بیمه موبایل برای سرقت‌های با شکست حرز:

این نوع بیمه سرقت‌هایی را تحت پوشش قرار می‌دهد که سارق با شکستن قفل درب و عبور از موانع، موبایل شما را دزدیده است.

بیمه موبایل برای سرقت‌های ناگهانی یا تحت زور:

 این نوع از بیمه سرقت مناسب کسانی است که دائما در خیابان از گوشی خود استفاده می‌کنند و احتمال سرقت ناگهانی تلفن همراه‌شان بسیار زیاد است.

بیمه موبایل برای سرقت‌ و تعمیرات:

در این حالت، بیمه خسارت ناشی از سرقت و تعمیرات موبایل را برعهده می‌گیرد و خیال مالک را از هر لحاظی راحت می‌کند.

سخن آخر

در این مقاله راهکارهای مناسب برای پیشگیری از دزدیده شدن موبایل یا در صورت سرقت، سریع‌تر پیدا شدن آن را بیان کردیم. البته حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند و ضرر و زیان مالی ناشی از دزدیده شدن تلفن همراه‌مان با این کارها جبران نمی‌شود.

حال برای این‌که خسارت ناشی از چنین حوادثی را جبران کنیم، ما به شما بیمه سرقت موبایل را پیشنهاد می‌کنیم. با این کار می‌توانید بدون هراس و دلهره از دزدیده شدن گوشی، در هر مکان و زمانی که دوست داشتید، از تلفن همراه خود، با خیالی آسوده استفاده کنید. آی‌بیمه در این مسیر یار همیشگی  شماست.

آخرین مقالات منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محل تبلیغات شما