بیمه عمر یا بیمه زنان خانه‌دار؟ کدام بهتر است؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آخرین بروزرسانی در 17 اردیبهشت 1403 توسط آی بیمه

در دنیای امروز، با وجود طیف گسترده‌ای از گزینه‌های موجود، انتخاب بیمه‌ای که متناسب با نیازها و شرایطتان باشد، می‌تواند دشوار باشد.

دو نوع بیمه‌ای که اغلب مورد توجه قرار می‌گیرند، بیمه عمر و بیمه زنان خانه‌دار هستند. هر کدام از این بیمه‌ها مزایا و پوشش‌های خاص خود را دارند، و انتخاب بهترین گزینه برای شما به نیازها و شرایطتان بستگی دارد.

در این مقاله، مروری کلی بر بیمه عمر و بیمه زنان خانه‌دار ارائه خواهیم داد و به شما کمک می‌کنیم تا بفهمید کدام نوع بیمه برای شما مناسب‌تر است.

بیمه عمر بر ارائه حمایت مالی در صورت فوت تمرکز دارد. این نوع بیمه می‌تواند به جایگزینی درآمد از دست رفته و پرداخت هزینه‌های نهایی مانند مراسم تشییع جنازه و بدهی‌ها کمک کند. انواع مختلفی از بیمه عمر با پوشش‌ها و حق بیمه‌های مختلف وجود دارد.

بیمه زنان خانه‌دار به طور خاص برای زنان طراحی شده است و طیف گسترده‌تری از پوشش‌ها را ارائه می‌دهد، از جمله فوت، از کارافتادگی و بازنشستگی. این نوع بیمه می‌تواند به زنان در تامین امنیت مالی آینده خود و خانواده‌شان کمک کند.

برای انتخابی آگاهانه، آی بیمه در این مقاله، به مقایسه بیمه عمر و بیمه زنان خانه‌دار پرداخته است؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

بیمه عمر چیست؟

بیمه عمر، بیمه‌ای است که همه اقشار جامعه را تحت پوشش قرار می‌دهد و در واقع نوعی سرمایه‌گذاری دراز مدت، برای آینده به‌شمار می‌آید.

نرخ و شرایط بیمه عمر، به عواملی نظیر سن، جنسیت، شغل، محیط کار، وضعیت سلامت و تاریخچه سلامت خانوادگی افراد بیمه‌شونده بستگی دارد و با توجه به نیاز و شرایط افراد می‌توان آن را در دسته‌های مختلف بیمه تمام عمر، بیمه عمر زمانی،  بیمه عمر انفرادی و مشترک، بیمه مختلط پس‌انداز، بیمه مستمری، بیمه بازنشستگی و بیمه عمر گروهی  تقسیم‌بندی کرد.

بیمه زنان خانه‌دار چیست؟

بیمه زنان خانه‌دار همان‌طور که از نامش پیداست، بیمه‌ای است که صرفا زنان و دختران خانه‌دار در بازه سنی 18 تا 50 سال را پوشش می‌دهد؛ البته افراد بالای 50 سال هم در صورت داشتن ۱۰ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی گروهی شرکتی و یا با پرداخت مازاد سنی می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

زنان خانه‌دار می‌توانند با پرداخت درصدهای مختلف حق بیمه (12 درصد، 14 درصد، 18 درصد) شرایط بازنشستگی متفاوتی داشته باشند.

بررسی تفاوت بیمه عمر و زنان خانه‌دار

تفاوت این دو نوع بیمه به شرایط و موارد تحت پوشش آن‌ها بستگی دارد؛ بنابراین قبل از انتخاب، باید ابتدا نیازها و اهداف خود را مشخص کنید. در ادامه به بررسی این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

افراد تحت پوشش

بیمه عمر تمام افراد جامعه را شامل می‌شود؛ در حالی‌که بیمه زنان خانه‌دار، متعلق به دختران و زنانی است که به‌صورت مستقیم تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند.

شرایط پرداخت حق بیمه

حق بیمه‌ای که افراد بیمه‌شونده باید به صورت ماهانه یا سالانه پرداخت کنند، برای بیمه عمر، مبلغ مشخص ندارد و افرد بنا بر توان مالی خود، طرح مورد نظرشان را انتخاب می‌کنند.

برای بیمه زنان خانه‌دار شرایط کمی متفاوت است، زیرا زنان خانه‌‌دار معمولا درآمدی ندارند و باید پوشش‌هایی متناسب با نیازهای خود را انتخاب کنند.

اصلی‌ترین تفاوت بیمه زنان خانه‌دار و بیمه عمر مربوط به موارد تحت پوشش آن‌هاست.

پوشش‌های بیمه عمر

  • بیماری‌های خاص

برای استفاده از این پوشش، بعد از عقد قرارداد باید 6 تا 9 ماه انتظار کشید.

  • نقص عضو و ازکارافتادگی

با این پوش، در صورت بروز حادثه‌ای که منجر به نقص عضو یا ازکارافتادگی جزئی، کلی، موقت یا دائم شود، بیمه‌گر باید غرامت پرداخت کند. میزان غرامت پرداختی به شرایط بیمه‌نامه بستگی دارد.

  • فوت طبیعی یا فوت بر اثر حادثه

بر اساس بیمه‌نامه، بیمه‌گذار می‌تواند 1، 2 تا 3 برابر سرمایه فوت خود را به‌عنوان پوشش فوت بر اثر حادثه انتخاب کند.

  • پوشش تکمیلی هزینه‌های درمانی

این گزینه، هزینه‌های بستری در بیمارستان و جراحی‌های ضروری را شامل می‌شود.

پوشش‌های بیمه زنان خانه‌دار

  • پوشش از کار افتادگی

با این نوع پوشش، بیمه، افرادی که توانی انجام کار در آن‌ها کاهش پیدا کرده است را حمایت می‌کند.

  • پوشش‌های فوت پیش از بازنشستگی و پس از آن

اگر خانم‌ خانه‌‌دار پس از بازنشستگی فوت کند، مستمری بیمه‌شده به خانواده او پرداخت می‌شود؛ با حق ‌بیمه‌ 14 و 18 درصدی  فرقی ندارد که زمان فوت او قبل یا بعد از بازنشستگی باشد.

  • بهره‌مندی از حقوق بازنشستگی پس از پایان قرارداد

افراد می‌توانند پس از پایان قرارداد بیمه‌نامه و با توجه به میزان پرداختی حق بیمه و سال‌های پرداخت بیمه یا بیمه‌پردازی، حقوق بازنشستگی دریافت کنند.

  • بهره‌مندی از دفترچه درمانی (در صورت پرداخت حق‌سرانه درمان)

با پرداخت سرانه درمان می‌توانید از این پوشش استفاده کنید؛ البته اگر تحت تکفل بیمه همسر، پدر یا مادر خود هستید، برای بهره‌مندی از خدمات درمانی این نوع بیمه، نیازی به پرداخت حق سرانه درمان ندارید.

سخن آخر

زنان در استحکام خانواده و داشتن جامعه‌ای فرهیخته، نقش مهی ایفا می‌کنند. پس باید با بیمه زنان خانه‌دار یا بیمه عمر آینده‌ای مطمئن برای آن‌ها رقم بزنیم؛ اما برای داشتن بهترین انتخاب باید نیازهای خود و شرایط بیمه‌گذار را با یکدیگر بسنجید و در نهایت بهترین گزینه را انتخاب کنید. شما می‌توانید برای بررسی شرایط هر یک از شرکت‌های ارائه‌کننده بیمه‌های عمر و زنان خانه‌دار به سایت آی‌بیمه مراجعه کنید و پس از مقایسه، بهترین گزینه را به‌صورت آنلاین خریداری کنید.

آخرین مقالات منتشر شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

محل تبلیغات شما