آخرین بروزرسانی در 11 اردیبهشت 1403 توسط آی بیمه
بیمه عمر راهی مطمئن برای آیندهای راحت است. با داشتن بیمه عمر بعد از فوت نهتنها آینده خود را تضمین میکنید، بلکه در صورت فوت نگران نیازهای مالی عزیزانتان نخواهید بود؛ زیرا پس از فوت بیمهشونده، شرکت بیمه مبلغ قابل توجهی را به بازماندگان او پرداخت میکند.
حال ممکن است برای شما سوالاتی از این قبیل که این مبلغ چهقدر است، به چه کسانی تعلق میگیرد و شرایط پرداخت آن چگونه است، مطرح میشود. برای پاسخ به همه این سوالات تا انتهای این مقاله از آیبیمه همراه ما باشید.
بیمه عمر چیست؟
در این نوع، قراردادی مابین بیمهگذار و بیمهشونده منعقد میشود تا شرکت مسئول در ازای هزینهای که از بیمهشونده دریافت میکند، در صورت بروز حادثه مبلغ معینی را به افراد ذینفعی که از قبل مشخص شدهاند، پرداخت کند.
انواع مختلفی از بیمه عمر وجود دارد و افراد باید هر یک از آنها را با توجه به نیازها و توان مالی خود انتخاب کنند.
این موارد عبارتند از:
- بیمه عمر و سرمایهگذاری
- بیمه تمام عمر
- بیمه عمر زمانی
- بیمه عمر انفرادی و مشترک
- بیمه عمر گروهی
- بیمه مستمری و بیمه بازنشستگی
موارد تحت پوشش بیمه عمر بطور کلی:
- نقص عضو و از کارافتادگی
- فوت طبیعی و فوت براثر حادثه
- بیماریهای خاص
- بیمه تکمیلی هزینههای پزشکی
یکی از مهمترین مزیتهای بیمهی عمر، پوشش بعد از فوت است که در ادامه با آن بیشتر آشنا میشویم:
پوشش بیمه عمر بعد از فوت
تحت این پوشش، با مرگ بیمهگذار، بیمهگر موظف است، خسارت فوت را به بازماندگان مشخص در بیمهنامه پرداخت کند که البته خود به دو نوع، پوشش سرمایه فوت عادی و پوشش فوت در اثر حادثه تقسیمبندی میشود.
- در پوشش فوت عادی اگر بیمهشده به علتی به جز حادثه فوت کند، بیمهگر باید مبلغی را به بازماندگان مشخص در بیمهنامه پرداخت کند.
- در پوشش فوت در اثر حادثه، اگر بیمهشده بهصورت اتفاقی یا در اثر حادثهای فوت کند، بیمهگر باید، علاوه بر مبلغ سرمایه فوت عادی، خسارت فوت در اثر حادثه را هم پرداخت کند.
بررسی میزان مبلغ بیمه عمر بعد از فوت
مقدار و تعداد سالهایی که افراد حق بیمه پرداخت کردهاند، با میزان مبلغ بیمه عمر بعد از فوت رابطهای مستقیم دارد.
در مجموع بعد از مرگ فرد، مبلغ سرمایه فوت بیمهنامه بهعلاوه اندوخته بیمهنامه به ذینفعان پرداخت میشود.
هر شرکت بیمه، برای محاسبه این مبلغ قوانین و شرایط مربوط به خودش را دارد. ناگفته نماند، این مبلغ بر اثر حادثه معمولا 1 الی 3 برابر مبلغ بیمه عمر پس از فوت عادی محاسبه میشود.
انتخاب نوع بیمه عمر هم در این مبلغ تاثیرگذار است. در ادامه مبلغ بیمه عمر بعد از فوت را برای هریک از این بیمهنامهها بررسی میکنیم.
مبلغ پرداختی بیمه تمام عمر بعد از فوت
بیمه تمام عمر، نوعی بیمه نامحدود است؛ بنابراین فرد بیمهشونده تا پایان عمر خود حق بیمه پرداخت میکند و در صورت فوت وی، شرکت بیمه موظف است، سرمایه فوت را به ذینفعان پرداخت کند.
مبلغ پرداختی بیمه تمام عمر بعد از فوت در بیمه تمام عمر، بهعواملی نظیر سرمایه فوت؛ حق بیمه درخواستی و سن فرد بیمهشده بستگی دارد.
مبلغ پرداختی بیمه عمر زمانی بعد از فوت
در بیمه عمر زمانی، چنانچه بیمهشده در مدت زمان مشخص فوت کند، بیمهگر باید سرمایه فوتش را به ذینفعان پرداخت کند؛ اما اگر در این مدت مشخص فوت نکند، بیمهشونده و ذینفعان مبلغی دریافت نخواهند کرد.
مبلغ بیمه عمر و سرمایهگذاری بعد از فوت
این نوع بیمه عمر، هر دو دوران حیات و بعد از فوت بیمهشونده را پوشش میدهد.
در واقع بیمه عمر و سرمایهگذاری، همانطور که از نامش پیداست، یک سرمایهگذاری بلندمدت است؛ زیرا این نوع بیمه عمر؛ علاوه بر پوششهای در طول مدت قرارداد، پس از پایان مدت قرارداد هم حق بیمههای پرداختشده را همراه با سود، به بیمهشده پرداخت میکند.
در صورت فوت فرد بیمهشونده قبل از پایان قرارداد، شرکت بیمه، سرمایه فوت را با توجه به حق بیمه پرداختی و سال قرارداد به ذینفعان پرداخت میکند.
مبلغ بیمه عمر فرهنگیان و تامین اجتماعی بعد از فوت
در بیمه عمر فرهنگیان و تامین اجتماعی، این مبلغ یک مقدار ثابت و از پیش تعیین شده است که بعد از فوت بیمهشونده به ذینفعان پرداخت میشود؛ اما اگر فرهنگیان، بیمه عمر مکمل بازنشستگی داشته باشند، میتوانند بر اساس مبلغ حق بیمه، انتخاب میزان سرمایههای مختلف و…. مبلغ بیمه عمر بعد از فوت را مشخص کنند.
مبلغ بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی پرداخت میشود؟
- زمان عقد قرارداد، فرد بیمهشونده مشخص میکند که مبلغ بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق میگیرد؛ البته بیمهشونده میتواند تا زمان اعتبار بیمهنامه، نام ذینفعان را تغییر دهد.
- تا زمان حیات، گیرنده سرمایه، شخص بیمهشونده است و در صورت فوت وی، این مبلغ به ذینفعان تعلق میگیرد.
- فرد بیمهشونده اجازه دارد، در بیمهنامه خود، 5 الی 6 نفر از افراد حقیقی که با او نسبت درجه یک دارند را بهعنوان ذینفع مشخص کند.
بیمهگذار باید ضمن مشخص کردن ذینفعان، مشخصات کامل هر فرد، اولویت و درصد سهیم شدنشان را هم در بیمهنامه درج کند.
- فرد بیمهشونده، میتواند ذینفعان را بدون هیچ محدودیت سنی انتخاب کند؛ اما اگر بیمهشونده قبل از رسیدن ذینفع به سن قانونی (18 سالگی) فوت کند، شرکت بیمه، مبلغ بیمه عمر بعد از فوت را تا زمانی که ذینفع به ۱۸ سالگی برسد، نزد خود نگه میدارد.
- اگر صاحب بیمه عمر، در بیمهنامه ذینفعی مشخص نکرده باشد، مبلغ بیمه عمر بعد از فوت بر اساس قانون ارث (پسرها دو سهم، دخترها یک سهم) به ورثه قانونی تعلق میگیرد.
مراحل دریافت مبلغ بیمه عمر پس از فوت
برای دریافت مبلغ بیمه عمر پس از فوت، ذینفعان معرفی شده در بیمهنامه یا وراث قانونی بیمهشده متوفقی باید مدارک زیر را به شرکت بیمه ارائه کنند:
- فرم درخواست خسارت فوت که توسط ذینفع تکمیل شده است.
- اصل بیمهنامه و برگههای الحاقیه و ضمیمه آن
- گواهی فوت تأیید شده از ادارههای ثبتاحوال و یا کنسولگریهای سفارت ایران در خارج از کشور
- گواهی سازمان ثبتاحوال (اصل یا کپی برابر اصل)
- اصل یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت (در مواردی که منافع بیمه به وراث قانونی تعلق میگیرد)
- کلیه مدارک بیمارستانی (اصل یا کپی برابر اصل)
- در صورتیکه فوت حادثه باشد، کپی برابر اصل یا اصل برگ گزارش تصادف
- نظریه پزشک معالج و یا پزشک قانونی (اصل یا کپی برابر اصل)
- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی بیمهشده و ذینفعان
چه زمانی مبلغ بیمه عمر پس از فوت، توسط شرکت بیمه پرداخت نمیشود؟
بیمهگذار گاهی اوقات از پرداخت غرامت پس از فوت خودداری میکند. این موارد عبارتند از:
- خودکشی عمدی بیمهگذار در طول مدت بیمه (در صورت اثبات غیر عمد بودن خودکشی، شرکت بیمه باید سرمایه را پرداخت کند.)
- قتل بیمهشده به دست ذینفع (البته دیگر ذینفعان میتوانند سهم خود را دریافت کنند.)
- چنانچه فرد بیمهشونده در کشوری که درگیر جنگ است، فوت شود، شرکت بیمه تنها اندوخته وی را به ذینفعان پرداخت میکند.
- خروج غیر قانونی و بدون پاسپورت بیمهشده از کشور، سرمایه فوت بیمهنامه پرداخت نمیشود.
- اگر فرد بیمهشونده در دو سال اول قرارداد، در اثر بیماری ایدز، هپاتیت یا اعتیاد به مواد مخدر و الکلی فوت کند، تنها اندوخته بیمه پرداخت میشود.
- بیمهنامه عمر، فوت در اثر فعالیتهای خطرناک، تشعشعات هستهای و عوارض ناشی از آن را پوشش نمیدهد و سرمایه فوت پرداخت نخواهد کرد.
سخن آخر
بیمه عمر، یک سرمایهگذاری بلند مدت است که افراد عاقبتاندیش برای داشتن آیندهای مطمئن انتخاب میکنند؛ البته بیمه عمر انواع مختلفی دارد و شرایط آن به عواملی نظیر حق بیمه، سال قرارداد و تعهدات شرکت بیمهکننده بستگی دارد. بنابراین برای انتخاب بهترین بیمه عمر با توجه نیازها و شرایطمان بهتر است سری به سایت آیبیمه بزنید و شرایط انواع مختلف بیمه عمر و شرکتهای بیمهکننده را بهصورت آنلاین مقایسه کنید.