آخرین بروزرسانی در 10 مهر 1403 توسط آی بیمه
بیمه مسافرتی، ابزاری ضروری برای مسافران است تا افراد در طول سفرهای داخلی و خارجی آرامش خاطر داشته باشند. این نوع بیمه به منظور پوشش انواع خطرات و اتفاقات پیشبینینشدهای که در طول سفر رخ میدهد، طراحی شده است.
از لغو پروازها و گم شدن چمدانها گرفته تا وقوع بیماریهای ناگهانی یا حوادث غیرمنتظره، بیمه مسافرتی هزینههای مالی ناشی از این موارد را جبران میکند. با داشتن این بیمه، میتوانید با خیال راحت از سفرتان لذت ببرید، بدون اینکه نگران هزینههای ناشی از اتفاقات غیرقابل پیشبینی شده باشید. در ادامه شما را با این نوع بیمه و موارد تحت پوشش آن بیشتر آشنا میکنیم.
بیمه مسافرتی چیست؟
بیمه مسافرتی یکی از انواع بیمههاست که برای پوششدهی هزینههای احتمالی و غیرمنتظره در طول سفر به کار میرود. این بیمه مواردی نظیر هزینههای درمانی، لغو یا تاخیر سفر، گم شدن چمدان و وسایل شخصی و پشتیبانی اضطراری را پوشش میدهد.
بیمه مسافرتی صرفا برای سفرهای خارجی صادر میشود و افراد میتوانند برای پوشش خسارتهای احتمالی در سفرهای داخلی از بیمه حوادث انفرادی استفاده کنند؛ البته با وجود بیمه تکمیلی درمان نگران خسارات ناشی از اتفاقات غیر منتظره برای سلامتی خود در زمان سفر نباشید. برای سفرهای جادهای با خودروی شخصی هم بهتر است در کنار داشتن بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه خودرو هم خریداری کنید و سفری آسوده خاطر داشته باشید.
جالب است بدانید، بیمه مسافرتی به دو نوع بیمه مسافرتی شینگن و بیمه مسافرتی کشورهای غیرشینگن تقسیمبندی میشود.
- بیمه مسافرتی شینگن اجباری است و چنانچه بیمه مسافرتی نداشته باشید ویزای شینگن صادر نمیشود.
- بیمه مسافرتی کشورهای غیرشینگن، اختیاری است؛ البته افراد برای گرفتن ویزای بعضی از دیگر کشورها مثل کانادا باید بیمه مسافرتی داشته باشند.
- برای گردشگرانی که از کشورهای دیگر به ایران سفر میکنند، بیمه سفرهای داخلی عرضه میشود.
چرا بیمه مسافرتی اهمیت دارد؟
بیمه مسافرتی مخصوص افرادی است که قصد دارند به سفرهای خارجی بروند، به ویژه کسانی که به مقاصدی با ریسک بالای بروز بیماری یا حوادث سفر میکنند. این بیمه برای مسافران تفریحی، تجاری، دانشجویان بینالمللی، ورزشکاران حرفهای که برای مدت کوتاهی از کشور خارج میشوند، ضروری است.
داشتن بیمه مسافرتی به دلایل مختلف ضروری است؛ زیرا سفر همیشه با نوعی عدم قطعیت همراه است. حوادثی مانند لغو پرواز، گم شدن چمدانها، بیماری یا حوادث ناگهانی میتوانند بدون هشدار رخ دهند و هزینههای سنگینی را به مسافر تحمیل کنند. بیمه مسافرتی این گونه خطرات را پوشش میدهد و با حمایت مالی در برابر این مشکلات، شما را از نگرانیهای احتمالی رها میکند. همچنین، برخی از کشورها ورود توریست بدون بیمه مسافرتی را مجاز نمیدانند و داشتن آن برای اخذ ویزا یا ورود به کشور الزامی است.
موارد تحت پوشش بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی طیف وسیعی از موارد را پوشش میدهد تا در صورت بروز مشکلات پیشبینینشده، از مسافران حمایت کند. برخی از مهمترین موارد تحت پوشش بیمه مسافرتی عبارتند از:
هزینههای پزشکی و درمانی
اگر در طول سفر و در مدت اعتبار قرارداد بیمهنامه، دچار بیماریهای ناگهانی یا حادثه شدید، شرکت بیمهکننده هزینههای درمان و بستری شما را پوشش میدهد. بیمهکننده باید اطلاعات پزشکان متخصص، دندانپزشکان، داروخانه، بیمارستان و مراکز درمانی، آمبولانس و دیگر مراکز تخصصی جهت بیماران و مصدومان را در اختیار بیمهشوندگان قرار دهد تا در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام دهند.
بیمهگر متعهد است تا بیمهشونده را با نظارت پزشک و در کوتاهترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز درمانی بفرستد؛ حتی شرکت بیمهکننده موظف است، در صورت بستری شدن مسافر بیش از 10 روز متوالی و تایید پزشک معتمد بیمهگر، هزینههای متعارف رفت و برگشت و اقامت یکی از بستگان درجه اول بیمهشده از کشور محل اقامت وی به محل بستری را پوشش دهد. هزینه کمکی در چنین مواردی معمولا شامل هزینه بلیط رفتوبرگشت و مخارج اقامت برای 15 روز متوالی تا سقف 60 یورو به ازای هر روز محاسبه میشود.
سقف فرانشیز درمانی در بیمهنامههای مسافرتی معمولا 25 یورو است؛ البته درصورت حاد بودن بیماری و بستریهای بیش از ۲۴ ساعت، مبلغ فرانشیز تا 50 درصد افزایش پیدا میکند. میان شرکتهای بیمهکننده، بیمه سامان بالاترین سقف پوشش تا 70هزار یورو را پوشش میدهد.
هزینههای دندانپزشکی
شرکت بیمهکننده موظف است تا در صورت نیاز، هزینههای فوری دندانپزشکی مانند صدمات ناشی از حوادث، دندان درد، درمان عفونت و کشیدن دندان را برای بیمهگذار در خارج از کشور محل اقامت جبران کند. این هزینه بر اساس سقف مبلغ مندرج در بیمهنامه و پس از کسر فرانشیز مشخص میشود. لازم به ذکر است، بیمه مسافرتی هزینههای پروتز و یا پر کردن دندان در خارج از کشور را پوشش نمیدهد.
لغو یا تأخیر پرواز
در صورتی که پرواز شما لغو شده یا تأخیر داشته باشد، بیمه مسافرتی باید هزینههای اضافی مانند اقامت، غذا و حملونقل را جبران کند؛ البته شخص بیمهشونده برای دریافت خسارت از شرکت بیمه، باید تاییدیه کتبی در خصوص تاریخ و زمان حرکت و دلایل تأخیر پرواز را از شرکت حامل یا نمایندگان آنها ارائه کند. به این نکته توجه داشته باشید، شرکت بیمهکننده هزینههای ناشی از تاخیر پروازهای چارتر و غیرعادی و اعتصاب کارکنان شرکتهای هواپیمایی، فرودگاههای مبدا و مقصد و یا شرکتهای خدماتی طرف قرارداد آنها را پوشش نمیدهد.
- چنانچه تاخیر کمتر از چهار ساعت باشد، شرکت بیمهکننده موظف است، پذیرایی مناسب حداقل نوع اول با توجه به امکانات فرودگاهی، فراهم کردن امکان برقراری ارتباط تلفنی برای اطلاع رسانی و تغییر پرواز در صورت درخواست مسافر را پوشش دهد.
- درصورت حداقل ۶ ساعت تأخیر در حرکت، شرکت بیمهگر باید هزینههای ناشی از حمل و نقل، اقامت درهتل و غذا در مدت زمان تاخیر را به مسافر بیمه شده پرداخت کند. این هزینه بر اساس مدت زمان تاخیر و حداکثر تا مبلغ 180 یورو است.
گم شدن یا آسیب به بار و چمدان ها
بیمه مسافرتی هزینههای مرتبط با گم شدن، تأخیر یا آسیب دیدن وسایل شما را پوشش میدهد؛ البته شرکتهای بیمهگر مواردی نظیر پول، جواهرات، کارتهای اعتباری و نقدی و هرگونه سند را پوشش نمیدهند.
چنانچه بار توسط شرکت هواپیمایی حامل گم شده باشد، مسافران باید خسارت خود را از شرکت هواپیمایی دریافت کنند و بیمه مابهالتفاوت آن را جبران میکند. در صورت ثبت بار توسط شرکت هواپیمایی وابسته به انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) با 6 ساعت تاخیر، شرکت بیمه موظف است، هزینه خرید ملزومات اساسی تا سقف مشخص را جبران کند.
توجه داشته باشید، پرداخت خسارت توسط سازمانهای بینالمللی حمل بار محاسبه میشود و مسافر هم باید برای دریافت خسارت، لیستی از محتویات بار و مشخصات آنها، ازجمله حدود قیمت و تاریخ خرید هر کالا و همچنین میزان خسارت پرداختی توسط شرکت حامل را به شرکت بیمهگر ارائه کند.
علاوه بر موارد گفته شده، شرکت بیمه، هزینههای لازم جهت تهیه مدارک مهم مسافرتی نظیر گذرنامه، گواهینامه رانندگی و یا مدارک کنسولی در صورت گمشدن مدارک مربوطه را ارائه میکند.
لغو سفر
اگر بیمهگذار به دلایل مختلف مانند بیماری، تصادف، فوت یکی از اعضای نزدیک خانواده (تا بستگان درجه دوم) یا شرایط اضطراری نتوانید سفر خود را با وسیله نقلیه شخصی خود یا وسیله نقلیه ای که برای سفر اجاره کرده، آغاز کند، بیمه میتواند هزینههای لغو سفر را جبران کند. فرد بیمهشونده هم برای دریافت خسارت باید دلایل یا گواهیهایی که موجب توقف سفر وی شده است را به شرکت بیمهگر ارائه کند.
هزینه های حمل و نقل اضطراری
هزینه های حمل و نقل اضطراری میتواند شامل موارد مختلفی باشد که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
- در صورت نیاز به بازگشت اضطراری به کشور به دلیل بیماری یا حادثه، بیمه هزینههای این بازگشت را تقبل میکند.
- اگر بیمهگذار نیاز به مصرف دارویی داشته باشد و آن دارو در محل اقامت بیمهگذار موجود نباشد، بیمهگر موظف است تا هزینههای ارسال اضطراری دارو را پرداخت کند؛ حتی اگر این دارو قبل از سفر برای فرد بیمه شونده، تجویز شده باشد.
- در صورت فوت فرد بیمه شونده در زمان مسافرت، شرکت بیمه موظف است، هزینههای مربوط به تهیه تابوت و انتقال جسد بیمهشده متوفی به نزدیکترین فرودگاه بین المللی محل اقامت وی در کشور مبداء یا محل اقامتش را پوشش دهد. (هزینه دفن و برگزاری مراسم برعهده شرکت بیمهکننده نیست.)
- هرگاه بیمهشده یا جسد وی به ایران منتقل شود، بیمهگر هزینههای مربوط به بازگرداندن افراد زیر ۱۵ سالی که همراه با فرد بیمهشونده بودهاند و در حال حاضر بیسرپرست ماندهاند را همراه با یکی از بستگان وی (به عنوان سرپرست) پرداخت میکند.
پشتیبانی حقوقی
اگر در طول سفر با مسائل قانونی ناشی از وارد کردن خسارت تصادفی به شخص ثالث و یا نقض غیر عمدی قوانین حاکم بر کشور فوق مواجه شدید، شرکت بیمهکننده هزینههای حقوقی و مشاوره را پوشش میدهد؛ البته موارد شامل خسارات ناشی از استفاده، نگهداری و یا در اختیار داشتن اتومبیل نمیشود.
بیمه مسافرتی چه مواردی را پوشش نمیدهد؟
بیمه مسافرتی علاوه بر پوششهای گستردهای که ارائه میدهد، برخی موارد خاص را تحت پوشش قرار نمیدهد. این موارد میتواند بسته به سیاستهای شرکت بیمه و نوع بیمهنامه متفاوت باشد؛ اما برخی از رایجترین مواردی که بیمه مسافرتی معمولاً پوشش نمیدهد عبارتند از:
- افرادی که بیش از ۹۲ روز متوالی خارج از ایران هستند.
- هزینههایی که بیمهشونده بدون موافقت قبلی شرکت بیمهگر متحمل شده است.
- اگر فرد قبل از سفر به یک بیماری مزمن یا پیشزمینهای مبتلا بوده و در طول سفر به دلیل آن بیماری نیاز به درمان پیدا کند، معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد.
- اختلالات مادرزادی و بیماریهای ناشی از آن.
- آلودگی ناشی از آثار مستقیم یا غیر مستقیم رادیو اکتیویته، تشعشعات هستهای یا دیگر موارد مربوط به آن
- بیمه مسافرتی معمولا حوادث ناشی از فعالیتهای پرخطر مانند صخرهنوردی، چتربازی، غواصی عمیق یا مسابقات ورزشی را پوشش نمیدهد، مگر اینکه بیمه خاصی برای این فعالیتها خریداری شده باشد.
- اگر حادثهای در طول سفر به دلیل مصرف الکل، مواد مخدر یا داروهای غیرمجاز رخ دهد، بیمه از پرداخت خسارت امتناع میکند.
- بیشتر بیمههای مسافرتی، حوادثی که ناشی از جنگ، شورش یا حملات تروریستی باشد را پوشش نمیدهند.
- تأخیر در پرواز یا از دست دادن پرواز به دلایلی مانند تأخیر مسافر یا عدم توجه به زمانبندی سفر، تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار نمیگیرد.
- مشکلات مرتبط با بارداری که در هفتههای پایانی رخ میدهد، به خصوص پس از هفته 28 بارداری، تحت پوشش بیمه مسافرتی نیست.
- اگر در طول سفر به دلیل تخلف قانونی یا ارتکاب جرم دچار مشکل شوید، بیمه مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.
- ریسکهای شغلی بیمهشده که طبق قانون به عنوان حوادث شغلی و کار قلمداد میشود.
- عوارض ناشی از پیشگیری یا واکسیناسیون، فیزیوتراپی، انرژی درمانی، آفتاب درمانی و درمان به منظور زیبایی، معالجه از طریق چشمههای آب معدنی
- عوارض ناشی از بیماریهای روانی و جنون یا جراحات ناشی از خودکشی و یا اقدام به خودکشی
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت
- ارائه اصل بیمهنامه، رونوشت صفحه اول گذرنامه و صفحات مهر خروج و ورود
- صورتحساب پرداختیها همراه با مهر و امضا
- رسید پول یا قبض پرداخت به صندوق
- گزارش پزشکی، صورتحساب مرکز درمانی، رسید پرداخت هزینههای مربوطه برای هزینههای درمانی
- نامه شرکت هوایی و فاکتور هزینههای پرداخت شده برای تأخیر در پرواز
- گزارش پزشکی قانونی، بیمارستان، پزشک معالج و یا سایر مراجع قانونی در صورت فوت فرد بیمهشونده
- فاکتور هزینههای انجام شده در صورت تأخیر دسترسی به چمدانها و نامه شرکت هوایی مبنی بر عدم ارائه چمدان تا حداقل ۱۲ ساعت
- گزارش کامل وقوع حادثه و یا بروز بیماری شامل شهر و کشور محل وقوع حادثه، علت حادثه، تاریخ دقیق حادثه، ذکر نوع بیماری و تاریخ دقیق اقدامات درمانی اعم از بستری در بیمارستان و یا درمان سرپایی، کل مبلغ هزینههای درمان انجام شده (مبلغی که بیمهشده پرداخت کرده است)، کد رهگیری اخذ شده از شرکت بیمهگر، آدرس و شماره تماس بیمهگذار در ایران
عوامل موثر بر قیمت بیمه مسافرتی
قیمت بیمه مسافرتی به چندین عامل مهم بستگی دارد که هر کدام از آنها میتواند به شکل قابل توجهی هزینه بیمه را تحت تأثیر قرار دهد. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
مدت زمان سفر
هرچه مدت زمان سفر بیشتر باشد، قیمت بالاتری به بیمه تعلق میگیرد؛ زیرا احتمال وقوع حوادث و نیاز به پوشش بیمهای بیشتر میشود.
مقصد سفر
هزینه بیمه مسافرتی به کشوری که به آن سفر میکنید، بستگی دارد. سفر به کشورهای پَر ریسک یا کشورهایی که هزینههای درمانی در آنها بالا است (مانند کشورهای اروپایی یا آمریکا) باعث افزایش هزینه بیمه میشود.
سن مسافر
سن فرد یکی از عوامل مهم در تعیین هزینه بیمه است. افراد مسنتر معمولاً هزینه بیمه بیشتری پرداخت میکنند زیرا احتمال بروز مشکلات پزشکی در آنها بالاتر است. معمولا بیمه مسافرتی برای افراد کمتر از 70 سال صادر میشود.
نوع پوشش بیمه
بسته به نوع و گستردگی پوشش بیمه، قیمت آن متفاوت است. بیمههایی که پوششهای بیشتری از جمله حوادث، بیماریهای خاص، یا پشتیبانی حقوقی ارائه میکنند، قیمت بالاتری دارند.
نوع سفر
نوع سفر بر قیمت بیمه تأثیرگذار است. سفرهای تفریحی هزینه کمتری نسبت به سفرهای تجاری، ورزشی یا ماجراجویانه دارند.
نحوه خرید بیمه مسافرتی از آیبیمه
برای خرید بیمه مسافرتی از آیبیمه باید به صورت زیر اقدام کنید.
- ابتدا وارد سایت یا اپلیکیشن آیبیمه شوید. اگر حساب کاربری ندارید، میتوانید با وارد کردن اطلاعات خود ثبتنام کنید.
- پس از ورود، به قسمت بیمههای مسافرتی بروید.
- در این مرحله، باید اطلاعات مربوط به سفر خود مانند مقصد، تاریخ رفت و برگشت، تعداد مسافران، سن مسافران و نوع پوشش بیمه خود را وارد کنید.
- پس از وارد کردن اطلاعات، آیبیمه فهرستی از شرکتهایی که بیمه مسافرتی دارند، نمایش میدهد. شما میتوانید بر اساس قیمت و پوششهای مختلف، شرکت مناسب خود را انتخاب کنید.
- پیش از نهایی کردن خرید، میتوانید شرایط و مزایای هر بیمه را با یکدیگر مقایسه کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
- پس از انتخاب بیمه مورد نظر، وارد مرحله پرداخت آنلاین میشوید. بعد از پرداخت، بیمهنامه به شما ایمیل یا در پروفایل کاربریتان ذخیره میشود و میتوانید آن را دانلود یا چاپ کنید.
- اگر در حین خرید با سوال یا مشکلی مواجه شدید، میتوانید از خدمات پشتیبانی آنلاین یا تلفنی آیبیمه استفاده کنید.
سخن آخر
در هر سفری، غیرمنتظرهها بخش اجتنابناپذیری از ماجرا هستند، اما با داشتن بیمه مسافرتی میتوانید با اطمینان کامل به کشف و تجربه بپردازید. این بیمه، سپری مطمئن در برابر حوادث و مشکلات ناگهانی است و برای شما این امکان را فراهم میکند تا بدون نگرانی از هزینههای پیشبینینشده، از هر لحظه سفر خود لذت ببرید. برای دسترسی سریع و آسان به بهترین پوششهای بیمهای، آی بیمهبهترین انتخاب است. با خرید آنلاین بیمه از آی بیمه، همواره چند قدم جلوتر از نگرانیها باشید و سفری آرام و ایمن را تجربه کنید!
سوالات متداول
بیمه مسافرتی چیست و چه مواردی را پوشش میدهد
بیمه مسافرتی یکی از انواع بیمههاست که برای پوششدهی هزینههای احتمالی و غیرمنتظره در طول سفرهای خارجی به کار میرود. این بیمه مواردی نظیر هزینههای درمانی، لغو یا تاخیر سفر، گم شدن چمدان و وسایل شخصی و پشتیبانی اضطراری را پوشش میدهد.
انواع بیمه مسافرتی را معرفی کنید؟
بیمه مسافرتی به دو نوع بیمه مسافرتی شینگن و بیمه مسافرتی کشورهای غیرشینگن تقسیمبندی میشود. بیمه مسافرتی شینگن اجباری است و چنانچه بیمه مسافرتی نداشته باشید ویزای شینگن صادر نمیشود و بیمه مسافرتی کشورهای غیرشینگن، اختیاری است.
برای سفرهای داخلی چه نوع بیمه ای توصیه میشود؟
برای سفرهای داخلی افراد میتوانند از بیمه حوادث انفرادی استفاده کنند.
بیمه مسافرتی تا چند روز حوادث غیرمنتظره را پوشش میدهد؟
بیمه مسافرتی برای افرادی است که کمتر از ۹۲ روز متوالی خارج از ایران هستند.
چه عواملی بر قیمت بیمه مسافرتی تاثیر دارند؟
قیمت بیمه مسافرتی به مواردی نظیر نوع سفر، مدت زمان سفر، سن مسافر، نوع پوشش بیمه و مقصد سفر بستگی دارد.