ماجرای اصلی بیمه موبایل زمانی شروع میشود که تلفن همراهمان خراب شده یا به سرقت رفته است و میخواهیم خسارتش را از شرکت بیمهکننده بگیریم.
اینجاست که هزاران سوال ذهنتان را درگیر میکند و نگران این هستید، چطور میتوان خسارت را از شرکت بیمهکننده گرفت، چه مدارکی برای این کار لازم است؟ بیمه چهمقدار از خسارت را جبران میکند، یا اصلا بیمه این اتفاقات را تحت پوشش قرار میدهد؟
بعد از آن هم، کاغذ و کاغذ بازیها شروع میشود، تا جاییکه ممکن است گیج شوید و بهدلیل ناآشنا بودن با این پروسه، زمان زیادی را تلف کنید.
برای خاتمه دادن به تمام این نگرانیها، در این مقاله از آیبیمه تصمیم داریم، به همه سوالاتتان پاسخ دهیم و شما را با نحوه دریافت خسارت از شرکت بیمهکننده آشنا کنیم.
بیمه موبایل چه خساراتی را جبران میکند؟
برای پاسخ به این سوال باید به بیمهنامه موبایل خود مراجعه کنید. بیمهنامه قراردادی است، مابین شرکت بیمهکننده و مالک که در آن مشخص میشود، بیمه نسبت به چه آسیبهایی متعهد است و چه مواردی را تحت پوشش قرار نداده است.
بهطور کلی شرکتهای بیمهکننده، آسیبهایی نظیر نوسانات برق، شکست السیدی، آب دیدگی، سرقت، حوادث طبیعی و آتشسوزی را جبران میکنند.
مواردی نظیر نواقص تحت پوشش گارانتی، مشکلات نرمافزاری، خسارات عمدی توسط مالک یا اطرافیان، مخدوش بودن سریال تلفن همراه، ایجاد خطوخش بر روی بدنه گوشی و مشکلاتی که در اثر استفاده از لوازم جانبی غیر استاندارد ایجاد شده است را جبران نخواهد کرد.
ناگفته نماند، برخی شرکتهای بیمهکننده در جزئیات قرارداد با یکدیگر تفاوتهایی دارند؛ اما در مجموع بیمه، 80 درصد از اتفاقات رایج برای تلفن همراه را جبران میکند. 20 درصد باقیمانده هم مربوط به حوادث نادری است که احتمال وقوع آن بسیار کم است.
با مطالعه دقیق بیمهنامه متوجه میشوید، مدت زمان اعتبار بیمه تلفن همراهتان تا چه زمانی است.
گاهی اوقات پیش میآید، اعتبار بیمه موبایلتان تمام شده باشد یا با تعویض گوشی، فراموش کرده باشید، تلفن همراه جدیدتان را بیمه کنید. در چنین مواقعی، بیمه هیچ کمکی به شما نمیکند.
فرانشیز بیمه موبایل چهقدر است؟
فرانشیز، میزان درصدی از خسارت است که باید توسط فرد بیمهشونده، پرداخت شود. فرانشیز بیمه گوشی به شرح زیر است:
- فرانشيز خسارت جزئی، شامل تعويض قطعه و تعميرات است و معادل با 20 درصد و حداقل ۱۰۰ هزار تومان است.
- فرانشيز خسارت جزئی تاچ و السیدی، تعويض قطعه و تعميرات را شامل میشود و معادل با 40 درصد و حداقل ۲۰۰ هزار تومان است.
- فرانشيز خسارت کلی، مربوط به خسارات غيرقابل تعمير است و برابر با30 درصد قيمت روز دستگاه در زمان وقوع حادثه يا قيمت تعیین شده در بيمه نامه است. (هر كدام كمتر باشد.)
- فرانشيز خسارت سرقت در صورت شکست حرز، معادل با 40 درصد قيمت روز دستگاه در زمان وقوع حادثه يا قيمت تعیین شده در بيمه نامه است. (هر كدام كمتر باشد.)
سرقت با شکست حرز، به سرقتهایی گفته میشود که در صورت شکست قفل درب ماشین یا ساختمان صورت گرفته باشد.
شما در آی بیمه برای دریافت خسارت، نیاز به اعلام سرقت با شکست حرز ندارید.
در اینجا برای ادعای سرقت تلفن همراهتان فقط کافی است، در سایت همیاب 24 اطلاعات لازم را وارد کنید و تاییدیه مقامات انتظامی را هم داشته باشید.
اقدامات لازم برای دریافت خسارت بیمه موبایل
برای دریافت خسارت از شرکت بیمهکننده، میتوانید به دو صورت حضوری و آنلاین اقدام کنید، البته در هر دو حالت، وظیفه دارید، کمتر از ۴۸ ساعت، سرقت یا آسیبدیدگی گوشی را به شرکت بیمه اطلاع دهید تا برای دریافت خسارت با مشکل مواجه نشوید.
مراحل دریافت خسارت آنلاین
شما میتوانید؛ بدون نیاز به مراجعه حضوری به شرکت بیمه، در کوتاهترین زمان ممکن، اقدامات لازم را انجام دهید.
- ابتدا وارد سایت شرکت بیمهکننده شوید و از منوی بالای صفحه، در قسمت خدمات الکترونیکی، گزینه بیمه تجهیزات الکترونیک را انتخاب و بر روی فرم اعلام خسارت تجهیزات الکترونیک کلیک کنید.
- فرم مورد نظر را به دقت پر کنید و منتظر تماس کارشناسان شرکت بیمهگر بمانید.
- پس از برقراری تماس، آدرس شعبه مورد نظر جهت پیگیری خسارات به شما ابلاغ میشود.
- به همراه کارت ملی، دستگاه آسیب دیده، جعبه و سایر متعلقات آن، به شعبه تعیین شده، مراجعه کنید.
- در شعبه بیمه موبایل، پس از تکمیل فرم دوم، نامهی ارجاع به مراکز تخصصی ارزیابی تجهیزات الکترونیک مورد تأیید شرکت بیمه به شما ارائه میشود.
مراجعه حضوری
اگر به دلایلی چون عدم دسترسی، اختلالات اینترنت، مشکلات زیرساختی سامانه و… موفق به ثبت نوبت آنلاین نشدید، به صورت حضوری به یکی از شعب شرکت بیمهگر جهت اعلام خسارت مراجعه کنید.
- زمان مراجعه حضوری به یکی از شعب، همراه داشتن کارت ملی، دستگاه آسیبدیده (فقط برای بیمه تعمیرات)، جعبه همراه با متعلقات و گواهی بیمهنامه الزامی است.
- پس از آن باید، فرم اعلام خسارت بیمه را تکمیل کرده و نامه ارجاع به مراکز تخصصی ارزیابی تجهیزات الکترونیک را دریافت کنید. (تنها تعمیرگاههای تعیین شده از سوی شرکت بیمه مورد تأیید است.)
- پس از دریافت معرفینامه، برای انجام تعمیرات و پرداخت هزینههای مربوطه باید به تعمیرگاههای مورد تایید مراجعه کنید.
- فاکتور رسمی و مهرشده تعمیرگاه را همراه با قطعات تعویضشده و بیمهنامه به شعب بیمه ارائه دهید.
- در صورت تعمیر نشدن دستگاه هم، باید نظر رسمی و مکتوب مرکز خدمات فنی تجهیزات الکترونیک مبنی بر عدم امکان تعمیر و اصلاح دستگاه آسیبدیده را ارائه دهید.
دریافت خسارت
بعد از انجام مراحل بالا و بررسی و رفع مشکلات تلفن همراه، بیمهگذار برای دریافت خسارت، باید مراحل زیر را طی کند.
- برای دریافت خسارت جزئی، فرد بیمهشونده باید فاکتور تعمیرات انجام گرفته توسط مرکز تخصصی مورد تایید بیمه، همراه با داغی قطعات تعویض شده را به شعب بیمه تحویل دهد.
- برای دریافت خسارت کلی، ارائه نظر رسمی و مکتوب معتبر و مهر شده از مرکز تخصصی مورد تایید بیمه، مبنی بر عدم امکان تعمیر به همراه جعبه و سایر متعلقات دستگاه به یکی از شعب شرکت بیمهکننده الزامی است.
- مبلغ خسارت، بعد از امضای فرم به بیمهگذار، پس از 7 روز کاری پرداخت میشود.
اقدامات لازم برای دریافت خسارت در ازای سرقت موبایل
جهت دریافت بیمه سرقت موبایل، باید مدارکی مبنی بر صحت ادعای ربوده شدن گوشی ارائه شود که شامل موارد زیر است:
- گزارش مقامات انتظامی و قضایی جهت تأیید وقوع سرقت
- پرینت اطلاعات ثبت شده دستگاه در سامانه همیاب 24 (مدارک تأیید و اعلام سرقت به اپراتورها)
- تحویل جعبه دستگاه به همراه کلیه لوازم جانبی به شرکت بیمه (در غیر این صورت خسارت پرداخت نخواهد شد.)
- فاکتور خرید دستگاه جدید
- ارائه مستندات لازم و کافی در خصوص وقوع حادثه (شامل فیلم دوربین یا استشهاد محلی)
- انتقال مالکیت (رجیستر) دستگاه، به شرکت بیمهکننده
توجه داشته باشید سقف تعهد جبران خسارات ناشی از خرابیها یا سرقت، در زمان بروز خسارات احتمالی، برابر با حداکثر 100 ميليون تومان و يا ارزش مورد بيمه است. (هر کدام که کمتر باشد.)
سخن آخر
همان اندازه که بیمه کردن موبایل ارزشمند است، انجام مراحل دریافت خسارت از شرکت بیمه کننده هم حائز اهمیت است؛ زیرا عدم آگاهی نسبت به نحوه دریافت خسارت بیمه موبایل، باعث میشود تا بیمهگذار نتواند بهدرستی از خدمات بیمه استفاده کنند.
شما میتوانید با استفاده از آی بیمه تمام مراحل ثبت نام تا دریافت خسارت بیمه موبایل را در کوتاهترین زمان ممکن و به صورت آنلاین انجام دهید. آی بیمه یار همیشگی شما در این راه است.